top of page

Una mica d'història...

2013:

Després de gairebé deu anys pràcticament retirat de la música, l’estiu de l’any 2013 el David li proposa al Sito que aquest l’acompanyi amb la guitarra. Comencen a quedar, el David canta i el Sito toca la guitarra acústica i fa segones veus. Fan algunes versions, s’ho passen bé, la cosa funciona. Cap a finals d’any es plantegen establir-se com a duo acústic. Decideixen batejar-se OPCIÓ 2, després de descartar noms ridículs com “Dynamic Pigs”, “Retallats” o “Cost d’oportunitat”. Al cap d'unes setmanes, decideixen incorporar l’harmònica en algunes peces del seu repertori, instrument que feia molts anys que el David havia abandonat.

2014:

L’1 de gener de 2014 inauguren la pàgina de facebook del duo i el 4 de gener fan el que es pot considerar la primera actuació d’OPCIÓ 2: Convoquen una vintena d’amics i familiars, els conviden a un aperitiu i els ofereixen un repertori integrat únicament per versions. Prova superada! OPCIÓ 2 ja està definitivament en marxa.

L’1 de febrer de 2014 inauguren el canal de YouTube d’OPCIÓ 2 penjant la seva versió de “Have you ever seen the rain”, dels mítics Creedence Clearwater Revival.

Comencen a actuar amb regularitat, fan gravacions casolanes en àudio i vídeo d’algunes de les versions que normalment interpreten, el David comença a incorporar percussió en els directes. Apareixen els primers temes de composició pròpia (“El foraster”, “No t’he oblidat”, “Raimon”). Incorporen al repertori un parell de cançons (“Si vienes conmigo”, reconvertida en “Si vens amb mi”, i “Rocío”) de LOTUS ITER, grup en el que el Sito i el David havien coincidit anys enrera. El mes de maig composen "L'escola que volem", una cançó de protesta sobre la LOMCE (Ley Orgánica para la Mejora de la Calidad Educativa) i en fan un vídeoclip casolà que avui en dia és el més visitat de YouTube d’entre els seus temes propis.

2015:

L'any 2015 comença amb molta força. Actuen amb més freqüència i sel·leccionant més els llocs on fer-ho. Comencen a dotar els directes d’un estil propi, incorporant algunes pinzellades de teatre i humor, i ofereixen un repertori ja basat exclusivament en cançons pròpies, tot i que sempre interpreten alguna versió. En aquests moments també el Sito fa percussió en els directes (sense deixar de tocar la guitarra, és clar!).

2015 també és l’any en el qual arriben les primeres recompenses i reconeixement. El mes de juliol OPCIÓ 2 guanya el V Concurs de Músics organitzat pel pub de Sabadell The Wild Geese i el 24 d’octubre disputa la final del XVII Concurs de Música de Badalona, que finalment s’emporta Est/Oest, guanyadors també del prestigiós concurs Sona 9.

Durant aquest any 2015 graven les primeres composicions pròpies utilitzant els mateixos instruments que fan servir en directe i respectant l’essència del directe del duo. En aquestes gravacions només la guitarra està doblada. Aprofiten per crear la seva pàgina de Soundcloud, on es poden escoltar lliurement les cançons que van gravant. El duo es planteja seguir gravant per completar un CD que estigui disponible a principis de 2016.

2016:

Veu la llum el primer CD d'OPCIÓ 2, que anomenen "Rockountryfolk de color blues", en un intent de resumir amb el títol  del disc l'estil de la seva música. El presenten el 10 de juny a l'Espai Jove Garcilaso, a Barcelona. L'àlbum el formen dotze composicions pròpies i el mesclen i masteritzen amb l'Oriol Serrano a l'Estudi U de La Universal, a L'Hospitalet de Llobregat. El disseny gràfic corre a càrrec de Marta Monleón.

2016 és l'any en què fan més actuacions, augmenten els concerts fora de la ciutat, surten de la província de Barcelona i s'estrenen a les festes del barri de Gràcia. La il·lusió per crear, tocar i gaudir de la música es manté intacta. Segueixen composant noves cançons, pensant en la gravació futura d'un nou CD.

2017:

L'any 2017 resulta ser molt intens i profitós. Torna a ser l'any en que el grup fa més actuacions i toca a nous locals i poblacions d'arreu de Catalunya. També participa en iniciatives interessants com el projecte "Músics de Carrer" de l'Ajuntament de Sant Cugat. A finals d'any es publica el segon CD del duo, anomenat "Condemnats". En fan la presentació el 24 de novembre a La Iguana, a Barcelona. Aquest segon disc, com el primer, consta de dotze cançons i també està mesclat i masteritzat amb l'Oriol Serrano a l'Estudi U de La Universal, a L'Hospitalet de Llobregat. El disseny gràfic de l'àlbum torna a córrer a càrrec de Marta Monleón.

2018:

Opció 2 ja fa temps que és una proposta sòlida, consolidada i a llarg termini. En aquest any no es produeixen grans novetats però es manté el ritme de concerts dels últims temps i es treballa en la composició de noves cançons.

2019:

2019 esdevé un any molt centrat en els directes. Sense pensar-ho gaire, es treballa molt en ampliar el repertori de versions. L'any es tanca amb 27 concerts, superant un cop més la xifra assolida en qualsevol dels anys anteriors. Opció 2 participa en el IV Cicle Gràcia Riu i és finalista de la 41ena edició del Concurs de Cançó de Salitja, amb el tema "La carretera".

2020:

L'any de la Covid-19. Confinaments, concerts cancel·lats i cap expectativa de millora a curt termini. L'any, però, va començar molt bé, mantenint el ritme d'actuacions dels últims anys i arribant a la xifra màgica de 100 concerts. Volíem celebrar aquesta fita amb un concert de celebració per al qual comptàvem amb interessants col·laboracions però dues setmanes abans de fer-lo va començar el confinament. Des d'aleshores, paciència i tranquil·litat. Això sí, des de la nostra forçosa reclusió vam aprofitar per gravar algunes versions que vam penjar al nostre canal de YouTube. I poca cosa més a explicar.

2021:

El fet més destacable d'aquest any va ser la final del 42è Concurs de Cançó de Salitja, que devia celebrar-se l'any anterior. Tampoc va poder fer-se el Concert de celebració dels 100 concerts que estava pendent des de l'any anterior perquè, quan ja estava programat, tant el Sito com el David van contraure la Covid-19. Afortunadament, de manera lleu.

2022:

2022 és l'any de més inactivitat des del naixement d'Opció 2, amb només un concert i res més a destacar. Això sí, per fi vàrem poder fer el concert de celebració dels 100 concerts d'Opció 2, per al qual vàrem actuar, per primer cop, com a quartet, comptant amb els nostres amics Jose Tur al contrabaix i Javier Pérez a la bateria.

bottom of page